Az Irgalmasság Kapujának megnyitása

Az öröm vasárnapján nyílt meg Nagyszőlősön az Irgalmasság Kapuja.

Ez a nagyszerű ajándék tükrözi a Mennyei Atya s
zeretetét, amelyik nem bír “otthon maradni”. Nem marad otthon, hanem kilép az atyai IMG_0473házból, és mint a tékozló fiú atyja elébe siet az atyai kincseket elvesztegető, tékozló, ám hozzá összetörten, megsebzetten és megtépázottan vágyakozó fiúnak.

Testvérem, az a mezítlábas és rongyos ember te vagy! irgalmas_kicsiTudom, és te is tudod, hogy egész életedben arra az ölelésre vágyakoztál és vágyakozol, ami a hibáid és bűneid ellenére is magához szorít téged, és érezteti veled, hogy alapvetően jó vagy, fontos vagy, és az Övé vagy. Csak valami visszatart ettől a gyönyörű találkozástól. Egy akadály, amit talán egy fal fejezhet ki a leginkább.

Most a pápa azért engedélyezett nekünk “kapunyitást”, hogy átéljük, falak sem szakíthatnak el minket Krisztus szeretetétől. Most megnyílik a kapu, és rajta nem csak az igazak, vagyis azok léphetnek be, akik tiszták, jók és úgy érzik, hogy minden rendben. Hanem beléphet mindaz, aki arra vágyik, hogy az Atya megölelje.

IMG_0496Ez nem valamiféle mágia vagy babona, hogy ha itt bemegyünk már mindjárt minden rendben lesz velünk. De ha a szívükben az ölelés vágyával lépünk be, és igyekszünk, hogy legyünk “IRGALMASOK, MINT AZ ATYA” akkor egészen biztosan megkaphatjuk azt az ölelést, amire leginkább szükségünk van.

További képek

Meghallgatható riport Gergely atyával a szőlősi szent kapuról és másról

 

Comments are closed.